Aannemingen De Peuter

“Om de slaagkans op duurzame groei te verhogen, begrijpen we bij Pareto HR zeer goed de aanwervingsbehoeften van Aannemingen De Peuter.”

Bouwen doe je met mensen

Bouwen doe je niet enkel met beton en staal, bouwen doe je vooral de mensen. Betrokkenheid, persoonlijkheid, klantgerichtheid, ervaring, knowhow en duurzaamheid zijn kenmerken die het bouwbedrijf, Aannemingen De Peuter uit Herentals, typeren.  Net zoals vele andere sectoren heeft de bouwsector de laatste jaren geen foutloos parcours afgelegd. Toch is het bedrijf uit de Kempen in volle uitbreiding en groeit het personeelsbestand mee. Deze uitbreiding gebeurt op een kwalitatieve, duurzame en persoonlijke manier. Bestuurders Koen en Chris maken namelijk nog met elke medewerker kennis alvorens hij of zij begint binnen het bedrijf. Ook worden zij bijgestaan door Pareto HR uit Lier. Pareto HR ontwikkelt duurzame talent oplossingen die het aanwervingsproces van Aannemingen De Peuter vergemakkelijkt. Een totale ontzorging? Niet helemaal, maar toch bijna. Het doel van de samenwerking is om beginnende en ervaren talenten te linken met verschillende niveaus binnen het bedrijf. Koen De Peuter (Bestuurder van Aannemingen De Peuter) en Sander Goris (Managing Partner van Pareto HR) vertellen in dit artikel meer over de samenwerking.

Het bouwbedrijf uit de Keizerstede

Aannemingen De Peuter ontstond in de jaren vijftig van vorige eeuw. Wat eerst als een aannemer actief in bouw en wegenbouw was, groeide uit tot een uit de kluiten gewassen KMO met meer dan 60 gemotiveerde medewerkers. Vandaag telt het bedrijf maar liefst vier afdelingen die actief zijn binnen de algemene, burgerlijke en industriële bouwkunde alsook infra en wegenbouw. Het bedrijf heeft verdere groeiambities en werkt daarom samen met een partner die eenzelfde visie en waarden deelt.

Uitdagingen en opportuniteiten

Volgens Koen De Peuter is ook de bouwsector razendsnel aan het veranderen. “Uitdagingen zorgen voor ontwikkeling. Op technologisch vlak zijn we een sector die lang is blijven stilstaan. Toch is er op datzelfde vlak veel vooruitgang. Dit zorgt ervoor dat er ook op menselijk vlak verschuivingen plaatsvinden. De structuur omtrent samenwerken evolueert. Toch zal de basis volgens mij steeds dezelfde blijven. Een groep van gemotiveerde en geëngageerde mensen die goed opgeleid zijn, een passie delen en uiteindelijk goed kunnen samenwerken. In deze snel veranderende tijden zijn het dan ook mensen met een goede attitude en een wil om vooruit te komen, die we zoeken.” 

“Capaciteiten, flexibiliteit, betrokkenheid en engagement zijn de kenmerken waarnaar we op zoek zijn in onze nieuwe medewerkers”, voegt De Peuter toe. “De uitdagingen die vandaag op ons afkomen zijn interessant. Wij zijn als bouwbedrijf alvast fier op het feit dat we aan de ontwikkelingen kunnen meewerken. Deze uitdagingen zorgen uiteraard ook voor opportuniteiten. Onze medewerkers en wijzelf krijgen de kans om hiermee aan de slag te gaan. Ook wij leren hierdoor bij.”

“Om ons bedrijf continu in contact te brengen met beloftevolle, potentiële nieuwe medewerkers die goed bij ons bedrijf passen,” zegt De Peuter, “werken we samen met Pareto HR uit Lier. Het bedrijf heeft in overleg met ons een duurzame strategie ontwikkeld voor ons aanwervingsproces. Enerzijds kunnen we makkelijk contact maken met medewerkers die meteen inzetbaar zijn of op korte termijn via een interne opleiding succesvol kunnen worden binnen ons bedrijf. Dit komt door de keuze van tools die sterk matchen met de voorkeur van onze kandidaten. Hierdoor hebben we een voldoende instroom op verschillende niveaus van het bedrijf. Anderzijds is het sollicitatieproces aangenaam. De kandidaten maken op een persoonlijke manier kennis met ons bedrijf en via overleg en rapportage kunnen we zeer snel bekijken wat de mogelijkheden zijn.”

Samenwerken met Pareto HR

Om de geplande groeiambities te stimuleren en tegelijk te ondersteunen, werkt De Peuter samen met Pareto HR uit Lier. “Samen met Pareto HR werkten we een duurzaam plan uit op maat van ons bedrijf. Pareto HR zorgt ervoor dat ons bedrijf in contact komt met geëngageerde kandidaten die actief zijn binnen onze sector. Het interessante aan Pareto is dat ze in functie van onze doelstellingen meedenken en zich vervolgens flexibel opstellen. Zo delen ze hun knowhow en tools met onze mensen. Ze integreren nieuwe medewerkers binnen verschillende afdelingen en op verschillende niveaus van ons bedrijf. Het bereik en de efficiëntie van ons aanwervingsproces zijn zeker in overeenstemming met de mensen van Pareto HR. In zekere zin ontlast Pareto HR ons bedrijf: zij organiseren het gehele rekrutering- en aanwervingsproces en wij maken de beslissingen. Wij hebben hierdoor alvast meer tijd om ons toe te leggen op onze hoofdactiviteiten.”

“Wij helpen onze klanten om de beste talenten aan te trekken met een op maat gemaakte en duurzame wervingsstrategie die gericht is op hun huidige en toekomstige behoeften”, zegt Sander Goris, Managing Partner van Pareto HR. “Om een hoog slagingspercentage te garanderen, begrijpen we bij Pareto HR zeer goed de aanwervingsbehoeften van Aannemingen De Peuter. Via overleg bepalen we samen de normen waaraan een werknemer moet voldoen om in de organisatie succesvol te zijn. We helpen deze bedrijven door hen te ontlasten van bijkomende taken in het aanwervingsproces waardoor zij hun focus meer leggen op hun hoofddoelen en -activiteiten. Door de diensten die we in de samenwerking aanbieden, heeft Aannemingen De Peuter de gemakkelijkheid om verder uit te bouwen en te groeien.” 

Groeiambities en de toekomst

“Als je ziet van waar we doorheen de generaties komen, dan ben ik wel fier”, zegt Koen De Peuter. “We hebben kwaliteit en knowhow steeds hoog in het vaandel gedragen. We hebben steeds voor industriële klanten en de overheid gewerkt. Doordat we steeds in kwaliteit hebben geloofd, hebben we incrementele groei gestimuleerd. Vandaag tellen we meer dan 60 gemotiveerde medewerkers die een passie voor de bouw delen en goed samenwerken. De ontwikkelingen binnen de sector zorgen er ook voor dat onze mensen kunnen bijleren en zichzelf kunnen ontwikkelen. Wij stimuleren dit en de resultaten spreken voor zich. Aannemingen De Peuter heeft een verdiende reputatie, een vaste en trouwe klantenbasis, een leuke bedrijfscultuur met vele activiteiten naast het werk, weinig verloop en een leuke sfeer, groei en ontwikkeling voor het bedrijf en haar medewerkers.”

Het bouwbedrijf uit Herentals heeft echter nog groeiambities. Pareto HR helpt met deze ambities door op HR-vlak voor verdere ontwikkelingen te zorgen. Aannemingen De Peuter heeft op regelmatige basis contact met de gekozen kandidaten die goed passen binnen het bedrijf en goed zullen presteren. 

“De wereld verandert snel,” besluit Goris, “en door de verandering ontstaan er zeer specifieke functies en profielen. Die functies en profielen zijn dan ook zeer gewild. Onze duurzame strategie bestaat uit het uitbouwen van een toekomstbestendig personeelsbestand en omdat de wereld vooruitgaat heb je, zeker binnen een bouwbedrijf dat onder andere groei vooropstelt, nood aan mensen die progressief en flexibel zijn.” 

Conclusie

Door de samenwerking tussen Aannemingen De Peuter en Pareto HR, is het mogelijk om een duurzaam en aangenaam aanwervingsproces te ontwikkelen. Dankzij Pareto HR heeft het bouwbedrijf een duurzame wervingsstrategie met resultaten die niet alleen de sfeer werkvloer bevordert, maar ook, door de juiste kandidaten te vinden voor elk profiel, de groei stimuleert. 

Pareto HR maakt zijn naam waar, letterlijk en figuurlijk. Met 20% extra inspanningen hebben we 80% meer resultaat.

Deel deze blogpost

HR insights van professionals

mourik-nv
Interview: Mourik nv
Blog september
Tegenbiedingen: Waarom ze meestal niet helpen om werknemers te houden.
Een hoog salaris is niet altijd genoeg om je medewerkers te binden aan je bedrijf. Lees hier waarom medewerkers wél blijven.
Hoe behoud je je personeel zonder loonsverhoging?
Hoe zorg je voor een sterke bedrijfscultuur? Het antwoord zal je verbazen.
Waarom empathie het nieuwe sterk is voor bedrijven.
Effectieve_Wervingsstrategie_Cover
Het geheim van een succesvolle wervingsstrategie
HRTECH_HIGHLIGHTED_IMAGE-2
Interview: HR Outlook Europe
Vorige
Volgende
mourik-nv
Interview: Mourik nv
Blog september
Tegenbiedingen: Waarom ze meestal niet helpen om werknemers te houden.
Een hoog salaris is niet altijd genoeg om je medewerkers te binden aan je bedrijf. Lees hier waarom medewerkers wél blijven.
Hoe behoud je je personeel zonder loonsverhoging?
Hoe zorg je voor een sterke bedrijfscultuur? Het antwoord zal je verbazen.
Waarom empathie het nieuwe sterk is voor bedrijven.
Effectieve_Wervingsstrategie_Cover
Het geheim van een succesvolle wervingsstrategie
HRTECH_HIGHLIGHTED_IMAGE-2
Interview: HR Outlook Europe
Vorige
Volgende