Industry 4.0

Welkom in de nieuwe industriële revolutie, Industry 4.0. Duurzame talent oplossingen: waarom belangrijk? In vorige blog hebben we het reeds gehad over de redenen.

Disrupties, innovaties, digitalisering, A.I. roepen luidkeels om Duurzaam Talent. Voor wie denkt dat het zal verminderen, helaas we zijn maar aan het begin. Mis de boot niet, be a leader not a follower. 

De nieuwe industriële evolutie

We staan niet voor de nieuwe industriële evolutie, Industry 4.0, maar zitten er midden in! Veel industrieën zijn al bezig met het toepassen van A.I., robots en intelligente machines om producties vlotter en efficiënter te laten verlopen. Ziekenhuizen hebben state of the art operatie equipment om minder invasieve operaties uit te voeren zodat patiënten sneller herstellen. Auto’s kunnen zichzelf al parkeren en voor we het weten zullen auto’ s volledig zelfrijdend zijn. Automatiseren van systemen en machines zorgt voor een efficiënte en kost efficiëntere werking. Robotica drijft productie tot een ongezien hoogte en zorgt er inderdaad voor dat sommige jobs overbodig zijn geworden. 

Dit betekent niet dat we naar een wereld gaan waar A.I. alles overneemt en er geen jobs meer gaan zijn. Neen, in tegendeel. Deze evoluties brengen nieuwe jobs maar vereisen nieuwe skills, nieuwe competenties en zelf een andere mentaliteit . Door de grote kloof tussen het onderwijs en industrie, pakken organisaties dit zelf aan. Data sciences, circular economy, sharing economy, gig economy zullen heel snel de workforce beïnvloeden en onomkeerbare verandering teweegbrengen. Innoverende ideeën en toepassingen zijn nodig om als organisatie te kunnen blijven bestaan. De competitie wordt bikkelhard, ook de competitie voor talent.

Klaar stomen voor Industry 4.0

Hier komt het principe ‘hire for attitude and train for skills’ te pass. Geschikte professionals vinden voor bepaalde functies gaat moeilijker en moeilijker worden. Niet enkel door een tekort aan werkkrachten op de arbeidsmarkt maar voornamelijk door een tekort aan werkkrachten met de juiste opleidingen.

Stay ahead of the curve

Om als organisatie ‘ahead of the curve’ te blijven, moeten ze hun processen aanpakken om te automatiseren en technologieën vernieuwen. Maar niet enkel het materiaal heeft aanpassingen nodig.

Deze evolutie in de organisatie zal niet enkel door de leiders en managers omarmt worden.  Een investering in gepaste bijscholing, extra opleidingen en info momenten moet opgesteld worden voor de ontwikkeling van alle medewerkers. ‘Stay ahead of the curve’ door sterk opgeleid talent.

Wat heeft de organisatie nodig

Om veranderingen te implementeren is het belangrijk om te weten naar waar de organisatie naar toe gaat, wat de organisatie hier voor nodig heeft en wie de organisatie hier voor nodig heeft.

Als het is geweten wie de organisatie nodig heeft, is het tijd om te kijken waar dit talent gaat vandaan komen. Is het talent al aanwezig in de organisatie mits bijscholing? Of moeten werknemers helemaal herop geleid worden? Of misschien is het nodig om toch van buiten af professionals aan te werven om de functies te vullen. 

Hoe gaat jouw organisatie om met Industry 4.0? Is jouw organisatie in nood van aanpassingen? Weet je niet goed welke weg je op moet? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Deel deze blogpost

HR insights van professionals

Blog september
Tegenbiedingen: Waarom ze meestal niet helpen om werknemers te houden.
Een hoog salaris is niet altijd genoeg om je medewerkers te binden aan je bedrijf. Lees hier waarom medewerkers wél blijven.
Hoe behoud je je personeel zonder loonsverhoging?
Hoe zorg je voor een sterke bedrijfscultuur? Het antwoord zal je verbazen.
Waarom empathie het nieuwe sterk is voor bedrijven.
Effectieve_Wervingsstrategie_Cover
Het geheim van een succesvolle wervingsstrategie
HRTECH_HIGHLIGHTED_IMAGE-2
Interview: HR Outlook Europe
leadership_highlighted_image
Wat is goed leiderschap?
Vorige
Volgende
Blog september
Tegenbiedingen: Waarom ze meestal niet helpen om werknemers te houden.
Een hoog salaris is niet altijd genoeg om je medewerkers te binden aan je bedrijf. Lees hier waarom medewerkers wél blijven.
Hoe behoud je je personeel zonder loonsverhoging?
Hoe zorg je voor een sterke bedrijfscultuur? Het antwoord zal je verbazen.
Waarom empathie het nieuwe sterk is voor bedrijven.
Effectieve_Wervingsstrategie_Cover
Het geheim van een succesvolle wervingsstrategie
HRTECH_HIGHLIGHTED_IMAGE-2
Interview: HR Outlook Europe
leadership_highlighted_image
Wat is goed leiderschap?
Vorige
Volgende