Duurzaam talent

Duurzaam talent, je hoort het juist. Duurzaam hoor je inderdaad de laatste tijd overal. Alles wordt duurzamer gemaakt om langer mee te gaan en zo beter te zijn voor het milieu. Dus wat is dan duurzaam talent?

Duurzaam talent is een investering dat een bedrijf kan inzetten.  Een investering om talentvolle kandidaten aan te nemen maar ook te zorgen dat ze blijven. Dit betekent niet de eerste adequate kandidaat aan te werven voor de functie en dan te hopen voor het beste.

Bij een aanwerving is het belangrijk dat de juiste stappen worden ondernomen om de nieuwe werkgever en duurzame werkgever te maken.

Leiderschap

Om een duurzame organisatie te zijn, of worden, start het bij het leiderschap. De leider/manager/zaakvoerder moet samen met de werknemers op weg gaan naar hetzelfde doel.  Het is dan ook aan de leider om duidelijkheid te stellen in het doel en het pad om deze te behalen. Een leider staat dan ook open voor tips en verbeteringen. Deze persoon neemt zijn verantwoordelijkheid naar de organisatie maar ook naar de werknemers toe.  Hier is het geven van feedback en evaluaties zeer belangrijk.  

Een duurzame leider geeft het juiste voorbeeld en zet de trend voor de organisatie. Hij of zij zorgt er dan voor dat de werknemers actief participeren.

Rekruteren

Duurzaam talent is niet enkel een geschikte kandidaat vinden. Het rekruteringsproces is een proces waar je niet te haastig mag door gaan. Kies een kandidaat wiens de persoonlijkheid een match is voor jouw organisatie.  Hier is het belangrijk om niet enkel aandacht te besteden aan een Performance fit maar ook aan een Cultural fit. Een kandidaat die niet in de bedrijfscultuur past, zal niet lang blijven.

Vergeet ook niet dat de juiste kandidaat soms al op de payroll staat. Om duurzaam te werk te gaan is het belangrijk voor een organisatie om te weten welk talent al aanwezig is.

Duidelijke communicatie

Een werkgever moet niet enkel duidelijk maken wat zijn visie is maar ook wat hij/ zij verwacht van zijn werknemers. Een duidelijke en open communicatie is a win win voor beide partijen. Een organisatie die weet wat zijn werknemers nodig hebben kan dit dan ook gaan aanbieden. Dit zorgt voor het behoud, een positieve invloed op productiviteit en de betrokkenheid van werknemers.

Opleidingen

Door werknemers voldoende bijscholingen en opleidingen aan te bieden zijn ze in de mogelijkheid om te groeien binnen het bedrijf. Werknemers hun talenten worden gevoed en kunnen verder ontwikkelen. En dit ten vruchten van de organisatie. Als een duurzaam talent kan door groeien bespaar je als bedrijf geld en win je een sterke werkkracht. Je hebt een werknemer die de organisatie al kent, iemand die zijn of haar kennis kan doorgeven.

Waarom kiezen voor duurzaam talent

Waarom zou je nu kiezen voor duurzaam talent? Duurzaam talent betekent weinig verloop. Dit geeft jouw organisatie niet alleen een goede reputatie maar zo bespaar je ook veel geld.  Een foute aanwerving kost een bedrijf niet enkel veel geld maar vermindert ook de productiviteit. Een organisatie die bekend staat als een duurzame werkgever trekt ook het talent aan. Werknemers zijn vaak bereid om over te stappen naar een organisatie die meer begaan is met de werknemers.

Een duurzame (talent) organisatie zijn betekent:

  • Leiders die samenwerken met werknemers met dezelfde visie
  • Het juiste talent aantrekken en behouden
  • Duidelijke communicatie stellen
  • Opleidingen voorzien om werknemers ontplooiingskansen te geven

Wil jij weten hoe jouw organisatie duurzamer te werk kan gaan met talent? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen jullie met geschikte duurzaam talent oplossingen.

Deel deze blogpost

HR insights van professionals

mourik-nv
Interview: Mourik nv
Blog september
Tegenbiedingen: Waarom ze meestal niet helpen om werknemers te houden.
Een hoog salaris is niet altijd genoeg om je medewerkers te binden aan je bedrijf. Lees hier waarom medewerkers wél blijven.
Hoe behoud je je personeel zonder loonsverhoging?
Hoe zorg je voor een sterke bedrijfscultuur? Het antwoord zal je verbazen.
Waarom empathie het nieuwe sterk is voor bedrijven.
Effectieve_Wervingsstrategie_Cover
Het geheim van een succesvolle wervingsstrategie
HRTECH_HIGHLIGHTED_IMAGE-2
Interview: HR Outlook Europe
Vorige
Volgende
mourik-nv
Interview: Mourik nv
Blog september
Tegenbiedingen: Waarom ze meestal niet helpen om werknemers te houden.
Een hoog salaris is niet altijd genoeg om je medewerkers te binden aan je bedrijf. Lees hier waarom medewerkers wél blijven.
Hoe behoud je je personeel zonder loonsverhoging?
Hoe zorg je voor een sterke bedrijfscultuur? Het antwoord zal je verbazen.
Waarom empathie het nieuwe sterk is voor bedrijven.
Effectieve_Wervingsstrategie_Cover
Het geheim van een succesvolle wervingsstrategie
HRTECH_HIGHLIGHTED_IMAGE-2
Interview: HR Outlook Europe
Vorige
Volgende