Waarom vertrekken werknemers?

Talent behouden, is minstens even belangrijk als talent vinden, daarom is het belangrijk om te weten waarom werknemers vertrekken. De tewerkstelling bij eenzelfde werkgever heeft tegenwoordig een kortere levensduur dan vroeger. Dit is niet zo in alle gevallen hoor. Toch moeten we toegeven dat Job-hopping een enorm kostelijke grap kan zijn voor zaakvoerders. Daarom is het steeds belangrijk om te weten wat er leeft binnen het bedrijf. We zaten al reeds met een heleboel kandidaten samen. Daarom sommen we even op wat volgens ons de 3 voornaamste redenen zijn dat werknemers de dag van vandaag vertrekken.

De 3 reden waarom werknemers vertrekken:

1.Een te lage verloning en weinig doorgroeimogelijkheden
Het loon lijkt vaak een minder doorslaggevende rol te spelen dan vroeger.

Toch krijgt iedereen graag betaald wat hij of zij verdient. Als een medewerker opmerkt minder te verdienen dan wat het marktconforme voorschrijft dan wordt er snel gedacht dat men niet wordt gewaardeerd. Daarnaast speelt groei een belangrijke geluksfactor in ieders leven. Mensen kijken graag uit naar een volgende stap, een vervolg op een begin, kortom vooruitgang.  

2. Onaangename sfeer
Werknemers verlaten geen bedrijven. Ze verlaten hun collega’s en managers. Als een werknemer problemen heeft met zijn manager en geen vrienden-collega’s heeft, zal hij of zij spoedig vertrekken. Vaak bepaalt de bedrijfscultuur de manier hoe collega’s met elkaar omgaan. Zit deze goed dan hoef je je niet al te snel zorgen te maken over verloop.

3.Andere opportuniteiten
Zekerheid is relatief. Soms is er gewoon een beter voorstel of is het gewoon tijd voor iets nieuws. Het gras kan effectief groener zijn aan de overkant.

Heb jij nog vragen over waarom werknemers vertrekken? Dan kan je ons altijd contacteren voor een leuk gesprek. Wij staan alvast paraat. Tot gauw.

Deel deze blogpost

HR insights van professionals

leadership_highlighted_image
Wat is goed leiderschap?
Houben_Highlighted_Image
Artikel: Houben NV
Untitled design-8
Aannemingen De Peuter
Outsourcing
Wat zijn de voordelen van Recruitment Proces Outsourcing?
Pareto HR Blog
Rekruteren op basis van soft skills
Pareto HR Blog
Industry 4.0
Vorige
Volgende
leadership_highlighted_image
Wat is goed leiderschap?
Houben_Highlighted_Image
Artikel: Houben NV
Untitled design-8
Aannemingen De Peuter
Outsourcing
Wat zijn de voordelen van Recruitment Proces Outsourcing?
Pareto HR Blog
Rekruteren op basis van soft skills
Pareto HR Blog
Industry 4.0
Vorige
Volgende