Vacatures elektricien

vacature Elektricien

De elektrotechnische sector:

De computer of de Smartphone waar je nu mee aan de slag bent kan niet werken zonder de stroom die via het stopcontact komt. Ook het licht dat je thuis aansteekt om niet tegen de muren aan te lopen, heeft ook stroom nodig. En ja, dat lekker drankje dat je daarstraks kocht in de winkel, was lekker fris omdat het in de koelkast stond. En bij het buitengaan gingen de deuren automatisch open voor jou. Ten slotte werd de auto waarmee je rijdt in een productieomgeving gemaakt door machines die ook elektrische voeding nodig hebben. Er is zoveel rondom ons dat er niet zou zijn zonder elektriciteit.

Kan jij je inbeelden hoe de wereld er zou uitzien zonder elektriciteit?

Als elektricien zorg jij ervoor dat we bij deze gedachte niet te lang hoeven stil te staan!

Wij verdelen de Elektrotechnische sector in 3 grote pijlers.

Residentiële elektriciteit:

Hier vallen alle elektrische toepassingen onder die gebruikt worden in huizen appartementen, Kleine winkels, kantoren en openbare gebouwen. Alle elektriciteit die de burger dagelijks nodig heeft om in zijn levensbehoeften te voorzien vallen onder de residentiële elektriciteit . Grotendeels zijn dit de standaard schakelingen ( van enkelpolig tot kruisschakelingen, drukknopen, stopcontacten, kookplaten,…). Wel is het zo dat in deze moderne dagen de opkomst van domotica systemen zeer sterk stijgt. Daarom is er steeds een sterkere nood aan bijscholing hieromtrent.

Tertiaire elektriciteit :

Deze sector is iets minder bekend. Dit komt omdat je deze pijler het best kan bekijken als een vak dat tussen de residentiële en industriële elektriciteit valt. Veelal gaat het hier over grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen, Hotels, winkelketens,… kortom, grote gebouwen waar geen machines aanwezig zijn of geen productieprocessen plaatsvinden maar eerder diensten worden aangeboden. Qua techniciteit biedt de tertiaire sector je meer uitdaging dan de residentiële sector. Zo komen er vaak toegangscontroles, beveiliging, data, en nog veel andere zaken bij kijken. Verder kan je denken aan een winkel waarbij de deuren automatisch opengaan, de kassiers de correcte prijs in de kassa kunnen ingeven, het voorzien van de nodige lichtpunten en stopcontacten. Dit alles kan je ook wel plaatsen onder gebouwautomatisatie.

Industriële elektriciteit:

Zoals je kan raden is dit de elektriciteit die de machines doet draaien en de productie op peil houdt. In grote lijnen komt het er op neer dat er grotere vermogens getrokken kunnen worden en er ook dikkere kabels nodig zijn om deze vermogens aan te kunnen. Ook worden voor veel elektromotoren 3 fasen gebruikt. Verder worden deze machines ook met PLC sturingen gestuurd wat voor extra stuurkasten zorgt. Meestal gaat het hier ook nog steeds over het standaard elektrisch gedeelte ( verlichting, stopcontacten,…). Kortom, al de elektriciteit die een fabriek nodig heeft om te produceren. Als technieker binnen deze niche ziet je takenpakket er breder uit. Het kan gaan van kabeltrekken tot het afstellen van robotica.

Verschillende vacatures voor elektricien:

Vacature elektricien

Ben jij opzoek naar een vacature elektricien, dan ben je op de juiste plaats. Solliciteer nu.

Tertiaire Elektricien

Ben jij een elektricien die op zoek is naar een nieuwe uitdaging en zich verder wil specialiseren in de tertiaire elektriciteit? Solliciteer nu. 

Industrieel elektricien

Wil jij aan de slag als industrieel elektricien? 
 Solliciteer nu.

Ploegbaas Elektricien

Solliciteer vandaag nog voor ploegbaas elektricien en maak deel uit van een dynamisch team in de residentiële elektriciteit. Solliciteer nu

Projectleider elektriciteit

Ben jij op zoek naar een functie als projectleider in de elektriciteit? Solliciteer nu

 

Project Engineer

Ben jij een gedreven project engineer? Heb jij een passie voor automatisatie op industrieel niveau?
Dan is dit misschien wel jouw droom job! Solliciteer nu. 

Werfleider elektriciteit

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als werfleider in de facilitaire elektriciteit?  Solliciteer nu. 

Calculator Elektriciteit

Ben jij een calculator gedreven door industriële elektriciteit? Solliciteer nu. 

Ploegbaas Industrieel Elektricien

Wij zoeken een ploegbaas industrieel elektricien. Solliciteer nu. 

Projectmanager Industriële Elektriciteit 

Zoek jij een functie als projectmanager in de industriële elektriciteit? Ben jij een echte manager die reeds enkele jaren ervaring heeft als projectleider in de elektriciteit en klaar is voor de volgende stap.  Solliciteer nu. 

Vacature Technisch Tekenaar Elektriciteit

Ben jij opzoek naar een vacature als technisch tekenaar in de elektriciteit? Is jou passie technisch tekenen? Solliciteer nu. 

Projectleider residentiële elektriciteit

Ben jij opzoek naar de uitdagende functie als projectleider residentiële elektriciteit?  Solliciteer nu

Voel jij je geroepen om als elektricien aan de slag te gaan? Bekijk dan zeker de vacatures hierboven en solliciteer! Toch niet gevonden wat je zocht? Of weet je niet goed in welke richting je wil verdergaan? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij bekijken hoe we jou kunnen helpen.