outplacement

outplacement

Onze methode voor outplacement

Wij zorgen voor begeleiding die nodig is wanneer de samenwerking met een medewerker wordt beëindigd. Onze methode richt zich op een begeleiding van de medewerker naar de markt toe. Outplacement is een wettelijke verplichting in België voor alle werkgevers die een werknemer ontslaan van 45 jaar of ouder en/of met minstens 30 weken opzegtermijn, maar ook in geval van contractbreuk bij medische problemen. In elke andere situatie is outplacement aanbevolen.

Voordelen voor werknemers

Een gesprekspartner in uitdagende tijden

Een professionele begeleiding naar de volgende stap in uw loopbaan

Reflectie over carrièremogelijkheden

Meer kans op een nieuwe job. Om in de juiste functie in het juiste bedrijf te starten

Een vaste contactpersoon van het begin tot het einde

Een vast contract van onbepaald duur

Voordelen voor werkgevers

De vertrekkende medewerker zal neutraal of zelfs ambassadeur zijn

Goede overdracht van ervaring, vaardigheden en inzichten binnen het bedrijf

Ontzorgen van administratie

Een professionele begeleiding

Behoud imago van uw bedrijf

U bent wettelijk in orde

Hoe we te werk gaan

Pareto HR helpt mensen die na een lange ervaring hun werk verliezen. Het is ons doel om deze personen bij te staan bij de verwerking van het proces zodat ze beredeneerd en geëngageerd kunnen starten aan hun nieuwe uitdaging.

1. Kennismaking

Doormiddel van een begripvol gesprek krijgen we inzicht in de situatie en bieden we comfort. Er is aandacht voor de verwachtingen van de persoon in kwestie. We leggen hem of haar ook uit hoe we verder te werk zullen gaan en schetsen een duidelijk en transparant traject.

2. Zelfreflectie

Het is belangrijk dat de kandidaat eerst weet wie hij of zij werkelijk is. Zelfbewustzijn is noodzakelijk om een duidelijk traject te bepalen. We hebben oog voor ervaring, potentieel, persoonlijkheid en ambitie. We bekomen een duidelijk beeld aan de hand van een assessment. Dit rapport delen we ook met de persoon in kwestie.

3. Bepaling nieuwe uitdaging

Deze zelfreflectie stelt ons in staat om te bekijken op welke manier zijn of haar voorkeur en ambitie realistisch en haalbaar zijn. We houden hier ook rekening met de persoonlijke situatie van de persoon en hoe deze op korte en lange termijn een invloed kan hebben op diens carrièrevlak.

4. Solliciteren

Het is gemakkelijk om jezelf ergens kandidaat te stellen maar het is minder evident om op de juiste plek(ken) te solliciteren. We bekijken samen met de kandidaat welke vacatures en bedrijven goed matchen met zijn of haar ervaring, potentieel, persoonlijkheid en voorkeur.

5. Sollicitatiegesprek

We geven zeer toepasbare tips en inzichten mee die de kandidaat meteen kan gebruiken op het sollicitatiegesprek. Zowel voorbereiding als evaluatie zijn uiterst belangrijk binnen deze stap. Onze ondersteuning heeft als doel om de slaagkans van het solliciteren te optimaliseren.

6. Opvolging

De eerste maanden van de tewerkstelling zijn cruciaal. We zorgen we voor een opvolging om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Bij deze stap contacteren we zowel de werkgever als de kandidaat. Op deze manier wordt er geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig.

Onboarding

De laatste stap van het aanwervingsgesprek is zeer bepalend voor het succesverhaal van de nieuwe medewerker. Om de retentie en het rendement te optimaliseren begeleiden we de integratie van uw nieuwe kandidaat. Dit doen we door een sterke voorbereiding te plannen, de kandidaat toe te vertrouwen aan een mentor binnen uw organisatie en hem of haar de doelstellingen en visie van uw organisatie te laten beleven.