Op zoek naar die ene kandidaat?

Wij kunnen je helpen!

Gaat jouw organisatie uitbreiden en zoek je een nieuwe ploeg of meerdere topkandidaten? Pareto HR maakt voor jou een plan op maat en brengt jouw organisatie in contact met succesprofielen.

HR Consultancy

De zoektocht naar een specifiek profiel begint bij het in kaart brengen van de reis. Daarbij zijn de succesverhalen van jouw eigen organisatie enorm belangrijk. Wat zijn de kenmerken van jouw A-player? We maken samen met jou een plan op maat om talent niet enkel te vinden maar ook te behouden. Kortom een match tussen jouw nieuwe medewerkers en het verhaal van jouw organisatie.

Recruitment

De markt is competitiever dan vroeger. Wanneer een passieve rekruteringsstrategie zoals adverteren, spontane sollicitaties, etc… niet meer werken, is het belangrijk dat we met een actieve resultaatgerichte zoekstrategie op zoek gaan naar talentvolle medewerkers die een langdurig succesverhaal kunnen hebben binnen jouw organisatie. Wij overtuigen ze om kennis te maken met jouw bedrijf.

Onboarding

De overstap en integratie van jouw nieuwe medewerker zijn de laatste belangrijke factoren om van het rekruteringsproces een succesverhaal te maken. De eerste werkweken zullen doorslaggevend zijn voor het potentieel van de tewerkstelling. We begeleiden dit mee en gaan voor een win-winsituatie tussen werknemer en werkgever.

Het Pareto-proces

01. Goed gesprek

Elke samenwerking begint bij een goed gesprek. Samen met jou brengen we het succesprofiel van dé geschikte kandidaat in kaart. We luisteren graag naar jouw verhaal en geven vervolgens onze mening. Naast een sterk uitgedacht advies is actie ook belangrijk. Als we een akkoord over het succesprofiel bekomen en dezelfde mening delen, startten we onze zoektocht. We werken volgens het No Cure No Pay principe. We zijn net zoals jou alleen geïnteresseerd in resultaten.

02. Actieve zoekstrategie

Door middel van een hands-on ( actieve) zoekstrategie banen we ons een weg naar jouw ideale kandidaat. We wenden hiervoor ons netwerk aan maar maken tevens veelvuldig gebruik van referenties om in nieuwe netwerken terecht te komen. Hierdoor komen we in contact met kandidaten die zowel actief als latent op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Want netwerken werkt.

03. Selectie

We maken een selectie van potentiele kandidaten en nodigen hen vervolgens uit voor een goed gesprek. Tijdens de screening hebben we enerzijds oog voor de competenties en het potentieel van de kandidaat. Anderzijds brengen we zijn of haar attitude, verhaal en doelstellingen in kaart. Zo ontdekken we of dat er een match is tussen de ambities van de kandidaat en jouw organisatie. Het enige wat dan nog tussen jou en de ideale kandidaat staat is een sollicitatiegesprek.

04. Inwerkingsperiode

Tenslotte ondersteunen we zowel jouw bedrijf als de kandidaat tijdens de inwerkingsperiode. Want de eerste drie maanden van de tewerkstelling zijn van doorslaggevend belang voor een duurzame samenwerking tussen jou en je nieuwe medewerker.