FMP+

FMP+ is de exclusieve installateur/ verdeler in België van het Zwitserse merk Skyframe. Sterrenrestaurants, kunstgalerijen, riante appartementen, villa’s en andere hoogstaande architecturale bouwprojecten worden door dit bedrijf afgewerkt met minimalistisch kwaliteitsglas met frame.

De Klant

FMP+ is de exclusieve installateur/ verdeler in België van het Zwitserse merk Skyframe. Sterrenrestaurants, kunstgalerijen, riante appartementen, villa’s en andere hoogstaande architecturale bouwprojecten worden door dit bedrijf afgewerkt met minimalistisch kwaliteitsglas met frame. Om een hoge kwaliteit te garanderen, berust FMP+ op een goed doordachte organisatie, eigen schrijnwerkerij, eigen studiebureau en een team van 50 gemotiveerde personeelsleden die specialist zijn in hun vak.

De situatie

Om een sterk resultaat te garanderen in een zeer exclusieve en veeleisende nichemarkt wordt er enerzijds gekozen om met professionals te werken die een relevante en stabiele werkervaring hebben maar alsook geïnspireerd worden door de visie van het bedrijf. Anderzijds wordt er geïnvesteerd in een sterke begeleiding om de doorgroeimogelijkheden van medewerkers en de continuïteit van de organisatie veilig te stellen. Voor het succes van elk project zijn de kwalificaties en motivatie van de medewerkers van het bedrijf dus noodzakelijk. In de aanloop van hun samenwerking aan het meest exclusieve bouwproject van Vlaanderen ( One Carlton, Knokke Le Zoute) startte FMP+ de samenwerking met Pareto HR. Bedachtzaamheid, duurzaamheid en maatwerk waren tijdens deze periode meer dan ooit de prioriteit. We kozen er voor om FMP+ zeer stabiel en doordacht uit te breiden.

De oplossing

Op welke manier slaagden we er in om dit resultaat te behalen? Om duurzaamheid en retentie te garanderen kregen we de kans van het management om enkele medewerkers ( zowel arbeiders als technisch bedienden en leidinggevenden) te leren kennen. Op deze manier vormden we een goed beeld van het bedrijf en haar missie. We gingen zeer gericht te werk tijdens onze selectieprocedure aangezien we zeer duidelijk wisten welke kenmerken en kwaliteiten de slaagkans van kandidaten vergrootten. De nauwe samenwerking zorgde er voor dat de geschikte en zeer gewilde kandidaten ook sterk overtuigd waren van hun toekomst bij FMP+ en konden rekenen op een sterke begeleiding en Onboarding .

Het resultaat

We integreerden over een periode van 3 jaar een projectleider, technisch tekenaar, calculator, lasser, een monteur en 3 plaatsers in het bedrijf. Onze kandidaten zijn vandaag nog steeds trotse en gemotiveerde medewerkers bij FMP+. Het resultaat is dat we onze klant voortdurend bijstaan in het zoeken, screenen en integreren van sterke medewerkers met oog op een hoge retentie. We passen een duurzame rekruteringsstrategie toe en bouwen mee aan het menselijk kapitaal bij FMP+. Want de motivatie en kwalificaties van de medewerkers zijn onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit en het maatwerk waarvoor FMP+ bekend staat.

Deel deze blogpost

HR insights van professionals

Wat zijn de voordelen van Recruitment Proces Outsourcing?
Rekruteren op basis van soft skills
Industry 4.0
Duurzaam talent
Matching people and organizations: The Performance fit
Matching people and organizations : The cultural fit
Vorige
Volgende
Wat zijn de voordelen van Recruitment Proces Outsourcing?
Rekruteren op basis van soft skills
Industry 4.0
Duurzaam talent
Matching people and organizations: The Performance fit
Matching people and organizations : The cultural fit
Vorige
Volgende